Select Page

Groei houdt aan op Luchthaven Antwerpen

Groei houdt aan op Luchthaven Antwerpen

De luchthaven van Deurne zet de groei van de voorbije maanden verder. Zo sloot Antwerp Airport de eerste maand van 2020 af met een groei van 28,8%. Bijna 20 000 passagiers reisden via Antwerpen ten opzichte van 15 464 in januari 2019.

Vanessa Flamez, woordvoerder van de luchthaven, geeft meer duiding bij deze cijfers: “De groei van het aantal passagiers is het gevolg van de succesvolle zakenbestemming naar Londen City. Een tweede belangrijke factor die dit resultaat neerzet is de betere bezetting van de toestellen van alle vluchten van TUI fly. Hierbij merken we tevens op dat de verbinding van Innsbruck het opnieuw veel beter doet dan de voorbijgaande jaren. Het is duidelijk dat skiliefhebbers hun weg vinden naar Oostenrijk via de luchthaven van Antwerpen. Skiërs kunt nog reizen naar Innsbruck tot eind maart.”

Flamez gaat verder: “Algemeen kan worden gesteld dat de luchthaven een mooi resultaat heeft neergezet in januari als we rekening houden met het feit dat de vraag naar vliegreizen in deze periode steeds lager is. Op het niveau van ‘stipte vertrekken’ (OTP of ‘on time performance’) noteren we een excellent en vrijwel stabiel resultaat ten opzichte van vorig jaar: 98,6%.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)