Select Page

“Politici moeten ons beschermen”

“Politici moeten ons beschermen”

Gisteren stapten wereldwijd miljoenen mensen op om politici op te roepen maatregelen te nemen om de klimaatverstoring aan te pakken. Onder die betogers waren er ook mensen vanuit Deurne.

Maandag begint in New York een klimaattop van de Verenigde Naties. Over de hele wereld riepen gisteren mensen politici op om te handelen en maatregelen te nemen om de opwarming van de aarde af te remmen. Ook in Brussel kwamen 15000 mensen afgezakt om hun bezorgdheid voor de klimaatverstoring aan te kaarten. Een van de manifestanten was Steven Van Bockstal uit Deurne. De jonge man is deeltijds jeugdwerker, deeltijds student internationale betrekkingen en diplomatie. Hij had duidelijke redenen om mee op te stappen. Van Bockstal: “De klimaatverstoring is het belangrijkste probleem waarmee wij momenteel te kampen hebben. Het treft de hele wereld en alle mensen, onszelf inbegrepen. Wij vragen aan onze overheid ons te beschermen. Om de politici zover te krijgen moeten we zorgen dat dit onderwerp hoog op de politieke agenda komt. Hoe meer wij onze stem laten horen en ons gedrag aanpassen, hoe belangrijker dit thema wordt.”

Steven Van Bockstal hoopt dan ook dat zijn bijdrage het signaal voor een ander beleid zal versterken: “Een beleid dat kiest voor een duurzame energie. En ja, dat vergt dan van ons ook een andere manier van leven.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)