Select Page

De Schotensesteenweg gaat op de schop

De Schotensesteenweg gaat op de schop

De bewoners van de Schotensesteenweg konden mee nadenken over de vernieuwde aanleg van hun straat tussen de Eugeen Fahylaan  en de Jozef van Poppelstraat.

De Schotensesteenweg is een wijkverzamelweg met voorrang van rechts. Dat betekent dat de automobilist die in deze straat rijdt voorrang moet verlenen aan het verkeer dat vanuit de zijstraten komt waardoor de snelheid daalt. De steenweg krijgt verhoogde kruispunten op de Frans Van Heymbeecklaan, de Karel van Overmeirelaan, de Jaak Van Rillaerlaan en de Eugeen Fahylaan. De eenrichtingsfietspaden worden verbreed en uitgevoerd in rode asfalt. Omdat de Schotensesteenweg geen voorrangsbaan is, wordt het fietspad niet doorgetrokken aan de oversteken.

Kruispunt wordt overzichtelijker

Ook het kruispunt van de Eugeen Fahylaan met de Schotensesteenweg wordt grondig aangepakt. Districtsburgemeester en verantwoordelijke voor mobiliteit Tjerk Sekeris (N-VA): “Wij knijpen het kruispunt dicht zodat het overzichtelijk wordt voor fietsers en voetgangers. Ook na de nieuwe aanleg moeten fietsers oversteken om op de Schotensesteenweg /Deurnesteenweg op het tweerichtingsfietspad te geraken.” Er wordt bij het ontwerp van het kruispunt rekening gehouden met de geplande werkzaamheden aan de Eugeen Fahylaan waar eveneens een nieuw dubbelrichtingsfietspad komt aan de kant van de Bremweide. Ook daar worden de kruispunten verhoogd aangelegd.

Toekomstbomen

Sekeris gaat verder: “De Schotensesteenweg wordt vergroend. Niet alleen op de verhoogde kruispunten komen bomen, maar er worden eveneens ‘toekomstbomen’ geplant tussen de lokalen van de Bridgeclub en de Eugeen Fahylaan.” (nvdr. Toekomstbomen zijn bomen die voldoende ruimte krijgen om uit te groeien tot oude bomen.) De districtsburgemeester besluit: “De wijk Ertbrugge krijgt met de nieuwe aanleg van de straat en de Eugeen Fahylaan een nieuwe impuls. Wij onderzoeken verder of we bomen kunnen planten in de zijstraten van de Schotensesteenweg. Ook het Beheerplan Ertbrugge dat binnenkort definitief wordt, draagt bij tot de leefbaarheid van de wijk. En voor de zomer wordt het bewonersparkeren ingevoerd in de buurt”.

Foto: leden van het districtscollege op de infovergadering. (vlnr) Districtsschepen Elke Brydenbach, districtsschepen Philip Van Acker (beiden N-VA), districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD).

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Rain Shower
06:4720:37 CEST
Feels like: 11°C
Wind: 10km/h WNW
Humidity: 62%
Pressure: 1019.3mbar
UV index: 0

(advertenties)