Select Page

Belgische wijn in Deurne

Belgische wijn in  Deurne

België wordt meer en meer een wijnproducerend land. En die wijn is nu ook verkrijgbaar in Deurne.

De grootouders van wijnbouwer Annie Demarbaix zijn 90 jaren geleden vanuit Vlaanderen naar Wallonië getrokken om te boeren. Het ‘Domaine du Chapître’ te Baulers bij Nijvel is voortgesproten uit een diversificatie van de boerderij. In 2013 schakelde de familie hun landbouwbedrijf om: van kwekerij van Belgisch blauwwitte koeien naar een familiewijngaard van 13 ha. Hun eerste aanplant van druiven deden ze in 2013 en sindsdien planten ze elk jaar extra wijnstokken bij. Alles van druiventeelt tot bottelen doen ze zelf.

Annie en haar echtgenoot Etienne Hautier kiezen er bewust voor om hun wijnstokken zo natuurlijk mogelijk te behandelen. Ze respecteren het organische leven van de wijngaard, wat gunstig is voor de uitwisseling tussen de plant en zijn omgeving, de aarde en de lucht. Ze gebruiken geen pesticiden aan de voeten van de wijnstokken. In hun aanbod vind je mousserende, rosé, rode en witte wijn, of de ‘ontdekkingsbox’ met verschillende soorten van diverse wijnoogsten. Hun ‘Chardonnay 2019’ van Chapître won een zilveren medaille op het internationale wijnconcours ‘AWC Wenen in Oostenrijk 2021’. Daar boden 1641 wijnbouwers uit 44 landen niet minder dan 12525 wijnen aan. Het is dan ook één van de beste Chardonnay van België.

Deze wijnen kunnen uitzonderlijk worden besteld op de buurderijen in Deurne. Maar let op: de wijnen worden aangeboden in de verkoop van de Kerstweek. Bestellen echter kan maar tot en met maandag 13 december. Haast en spoed zijn in dit geval wel goed.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)