Select Page

Bakkerij in het zilver

Bakkerij in het zilver

25 jaar geleden openden Hassan Aarab en Loubna Azouaghe een eigen bakkerij met als klinkende naam: ‘Roché’. Ondertussen is de bakkerij niet meer weg te denken uit Deurne.

Hassan Aarab is een traditioneel gevormde bakker. Aarab: “Aan de PIVA. En daarna heb ik als beginneling de kneepjes van de bakkerstiel geleerd bij een aantal oudere collega’s.” Toen de jonge bakker zag dat zijn klasgenoten een voor een hun eigen zaak begonnen, zette hij en zijn vrouw ook de stap. Aarab: “Ik kon mijn creativiteit niet echt kwijt bij een patroon. Als eigen baas zou dat wel lukken.” Zijn vrouw Loubna voegt er aan toe: “Het was hard werken, zes dagen op zeven. Tot ons tweede kindje werd geboren. Dan hebben we een extra sluitingsdag genomen.”

In al die jaren is bakkerij Roché een vaste waarde geworden in Deurne en heeft verschillende hoogtepunten beleefd. Hassan Aarab: “Ik hecht veel belang aan de traditionele bereiding van producten. Zo maak ik ‘crème au beurre’ volgens een recept dat ik van een oude baas heb geleerd. En dat proef je. Enkele jaren geleden heb in voor de bakkersbond nog gewerkt aan de erkenning van worstenbrood als streekgerecht. Ik heb toen zelfs een label ontworpen ‘Dit is na echt Antwaarps’.” Een toppunt voor de bakker was het winnen van de wedstrijd ‘Deurnes smullerke’. Het district wilde een eigen product. Hassan Aarab heeft een koekje ontworpen geïnspireerd op het groen in Deurne.

Even memorabel was de ‘Gouden glimlach’ waarmee de bakkerij in 2014 tot beste en vriendelijkste winkel van Antwerpen werd uitgeroepen. Dat is dan vooral de verdienste van de steeds glimlachende Loubna Azouaghe. “Tja,…” zegt ze bescheiden: “mijn klanten zijn mijn vrienden. Ik sta ze ook bij met raad en daad.” Dat brengt ons bij de laatste vraag: “Wat zijn de voordelen van de warme bakker tegenover bvb een supermarkt?” “Inzetten op de kwaliteit van de grondstoffen, een groter en verfijnder aanbod en een betere dienstverlening. klinkt het unisono.

Op 27 april trakteert de bakkerij voor haar verjaardag met rochétjes.

Bakkerij Roché, Herentalsebaan 241, Deurne

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)