Select Page

Een school met een ‘interactieve bewegingswand’

Een school met een ‘interactieve bewegingswand’

Stedelijke basisschool Tiptop aan de Van den Hautelei heeft een ‘interactieve bewegingswand’. De bedoeling is om leren en bewegen te combineren.

Die ‘interactieve bewegingswand’ is een installatie die bestaat uit een grote wandprojectie, een krachtig licht- en geluidssysteem en een 3D-camera met bewegingsdetectie. De camera volgt de bewegingen. De grens tussen de fysieke en de virtuele ruimte wordt miniem, zodat kinderen het gevoel hebben in een echt videospel te zijn terecht gekomen. De kinderen spelen en sporten tijdens de lessen, aangepast aan het lespatroon, waardoor ze beter bij de les blijven. Door de leerstof op een speelse, interactieve manier aan te reiken, worden bijkomende hersendelen gestimuleerd, die kinderen helpen om makkelijker op een structurele manier te onthouden. Denk aan hoofdrekenen op een hinkelveld of de klok leren lezen via een bordspel.

Directeur Barry Jespers legt uit: “‘Het is de bedoeling dat bijvoorbeeld taal- en wiskundelessen hier in de turnzaal zullen worden gegeven. Uiteraard zal dat niet altijd kunnen maar we gaan ook ons aanbod aan sportmogelijkheden tijdens de middag en ’s avonds uitbreiden. De Tiptop-school staat voor bewegen: al springend woordjes leren en de maaltafels gebruiken om leerlingen te laten lopen en huppelen. En we merken dat de kinderen meer geconcentreerd zijn.”

Foto: (vlnr) Schepen voor onderwijs Jinnih Beels en directeur Barry Jespers (foto: Mortsel tv)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Mostly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 70%
Pressure: 1015.24mbar
UV index: 1

(advertenties)