Select Page

Brouwerij De Ridder wordt verkocht

Brouwerij De Ridder wordt verkocht

AG Vespa start binnen korte tijd de verkoop van brouwerij De Ridder. De verenigingen die er nu onderdak vinden, moeten uiterlijk op 31 december van dit jaar het pand hebben verlaten.

De historische stoombrouwerij De Ridder is opgetrokken in 1881. Momenteel zijn de gebouwen eigendom van de stad Antwerpen en worden ze gedeeltelijk gebruikt door socio-culturele verenigingen uit Deurne. De stad had al in 2017 te kennen gegeven de brouwerij te willen verkopen, dit tot groot ongenoegen van de verenigingen die er onderdak in vinden. Maar nu is het zo ver, AG Vespa wil al in februari beginnen met de verkoop. Het is de bedoeling dat de verkoop gebeurt onder biedingen onder gesloten omslag met een minimale biedingprijs van €660.000 en een projectvoorstel. Dat wil zeggen dat de koper samen met het bod een voorstel moet indienen wat hij gaat doen met het gebouw. Het voorstel moet afgetoetst zijn met monumentenzorg, dienst vergunningen en het district. Afhankelijk van een oriënterend bodemonderzoek dat nog moet worden uitgevoerd, zouden de biedingen eind mei binnen moeten zijn.

Nadat de biedingen binnen zijn, zal een jury zich beramen over de projectvoorstellen. Uiterlijk drie maanden na de aanvaarding van het bod en voorstel door het directiecomité van AG Vespa wordt een notariële verkoopakte met de koper ondertekend. En op het einde van het jaar moeten alle verenigingen weg zijn. Die verenigingen bezinnen zich nu over mogelijke acties.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

3 Comments

 1. anoniem

  Schandalig dat ze het verenigingsleven zo onderuit trekken. Als het geenen voetbal of tennis is dan ist ni belangrijk. Barbaren!

  Reply
 2. Arno de vos

  Spijtig dat ze de verenigingen zonder waardig alternatief uit hun stek zetten. Schandalig gewoon

  Reply
 3. Rene

  Geldgewin van de politiek.
  Lokale gezelligheid in Deurne moet wijken voor beslissingen op stadsniveau die enkel kortzichtige budgetten hanteren.
  Schande

  Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 11km/h N
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)