Select Page

Granaataanslag was gericht tegen broer van een drugscrimineel

Granaataanslag was gericht tegen broer van een drugscrimineel

De granaataanslag in Deurne in de nacht van vrijdag op zaterdag zou gericht zijn tegen de broer van een man die gelinkt is aan drugsfeiten.

Zaterdag, even over 4 u., werd een granaat gegooid naar een appartementsgebouw in de Victor De Langhestraat 61. Daarbij werden drie auto’s en een aantal huizen beschadigd. Het was de zoveelste aanslag in een ondertussen lange lijst van aanslagen in en rond Antwerpen, waaronder een aantal in Deurne. Nu blijkt dat een bewoner van het geviseerde gebouw de broer is van Abdelilah E.M., een notoire figuur uit de drugswereld.

Abdelilah E.M., ook gekend als Black, is een hoofdverdachte in het gerechtelijk onderzoek ‘Makreel’, dat draait rond een mislukte afhaling van meer dan 800 kilo coke cocaïne. Het onderzoek ging van start nadat in Nederland de crimineel Gwennet Martha op straat werd neergeschoten. In zijn broekzak vond de politie een USB-stick met onder meer screenshots van computerschermen, waarop containerbewegingen op de MSC Hometerminal te zien zijn. Die USB-stick leidde uiteindelijk ook naar de bende van Black en Kleine Vis in Antwerpen. Die bende ontwikkelde in de Antwerpse haven de ‘switch-methode’  waarbij ladingen met drugs uit containers waarin ze toekwamen, meestal afkomstig uit Zuid-Amerika, snel worden overgeladen naar andere containers die vanuit Europese havens komen. Die containers worden veel minder door de scanner van de douanediensten gehaald. En dus lopen de drugs minder kans om te worden ontdekt.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:2622:00 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 5km/h S
Humidity: 79%
Pressure: 1008.47mbar
UV index: 0

(advertenties)