Select Page

Buurtpolitie valt lagere school binnen

Buurtpolitie valt lagere school binnen

Gisteren viel de buurtpolitie GO! basisschool Kadee op de Frank Craeybeckxlaan binnen. Het bleken acteurs te zijn.

Hilariteit alom in de klasjes van basisschool Kadee als plots twee politieagenten binnenstappen. De leerlingen herkennen onmiddellijk inspecteurs Floor en Koen van De Buurtpolitie, een tv-reeks op VTM. Eigenlijk is de komst van de twee acteurs naar de school een prijs. Want Kadee was een van de tien scholen die in de campagne ‘Maat op straat’ het best hebben gescoord. Een campagne van de stad Antwerpen en de lokale politie dit najaar met als doel om meer hoffelijkheid in het verkeer te brengen. Elke Ruys, projectbegeleider van de communicatiedienst van de stad Antwerpen, geeft meer uitleg: “118 basisscholen hebben meegedaan. Zij kregen een pakket met fluogele handschoenen voor de kinderen en posters om in te kleuren. Er is ook een move ontworpen om hoffelijke weggebruikers te bedanken en er is zelfs een ‘maat op straat rap’ gemaakt.”

De leerlingen moesten ook zoveel mogelijk maten zoeken, mensen die beloofden om hoffelijk te zijn in het verkeer en dit op een ‘handje’ schreven. Al die handjes werden opgehangen en de scholen die de meeste maten hadden, kregen bezoek van de twee ‘buurtpolitieinspecteurs’. En zo kwam het dat gisteren de zes klasjes van basisschool Kadee even op hun kop werden gezet door het bezoek van acteurs Ianthe Taveniers en Andy Peelman. Na hun passage in Deurne Centrum trokken ze naar buurt Vliegveld om daar een andere winnaar te feliciteren: stedelijke basisschool Land van Nu.

Foto boven: Acteurs Ianthe Taveniers en Andy Peelman als inspecteurs Floor en Koen

Foto’s onder: respectievelijk het 3de, het 4de en het 5de klasje

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 11km/h NW
Humidity: 87%
Pressure: 1016.59mbar
UV index: 0

(advertenties)