Select Page

Strijd tegen sigarettenpeuken

Strijd tegen sigarettenpeuken

Op de Herentalsebaan is een straatvrijwilliger de strijd tegen de weggegooide sigarettenpeuken aangegaan.

Op de Herentalsebaan zijn een aantal straatvrijwilligers in de weer om de straat proper te houden. Eerder verklaarde Ernst Greeve van de stuurgroep ‘De Herentalsebaan’ dat de stad geen bijkomende vuilnisbakken wil plaatsen. Greeve: “Die trekken enkel sluikstort aan. Daarom stimuleren wij de handelaars om ‘s morgens een vuilnisbak aan de deur plaatsen. Als er voldoende handelaars dit zouden doen heeft niemand nog een excuus om vuilnis zomaar op de straat te gooien.” Wat Greeve ook hoopte, was dat meer winkels een sigarettenpeukenbakje zouden hangen: “Zoals Kapsalon Nox nu al doet.” Zijn wens is opgepikt door straatvrijwilliger Leo De Clercq die aan acht boompjes in de buurt van AZ Monica plastic flesjes heeft opgehangen. Met de uitnodiging aan de rokers hun peuken erin te werpen. Leo Declercq: “Het zijn flesjes die ik op straat vind. Ik hang ze met wat water erin aan een boom. Als ze vol zijn, vervang ik ze.” Volgens de straatvrijwilliger werkt het systeem.

Wie enthousiast is voor het initiatief, is districtsschepen Frank Vercammen (sp.a). Hij droomt al langer van een Deurne als een peukenvrij district.

Foto boven: De sigarettenpeukenboompjes van Leo Declercq

Foto onder: De sigarettenpeukenbak bij kapsalon Nox

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 23km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 1

(advertenties)