Select Page

Deurne geeft groen licht voor een nieuw park

Deurne geeft groen licht voor een nieuw park

In de districtsraad stond het voorontwerp Ringpark Het Schijn op de agenda. Dit Ringpark is een uitvloeisel van de aanleg van de Oosterweelverbinding en de overkapping van de Ring.

In het voorontwerp van het Ringpark, ter hoogte van Ten Eekhovelei, staat een waterpark centraal, waarbij de Schijnvallei opnieuw ontwikkeld wordt. De stroom wordt verlegd en nieuwe meanders, twee eilanden en zachte oevers worden toegevoegd. Ook na het pompgemaal wordt de stroom opengelegd tot aan Schijnpoort. Er zijn kansen voor avontuurlijk spelen, waterbeleving en waterbuffering en er komt ruimte voor volkstuinen. De verlegging van de stroom is ook nodig om de kap Hof ter Lo beter te integreren in het park. De kap wordt met zachte hellingen beter bereikbaar voor wandelaars en fietsers. Om het park beter te verbinden met Deurne worden de bestaande entreezones uitgebouwd tot buurtpleinen met een levendige functie voor meer sociale veiligheid en een watertoevoer vanuit de wijk naar het Schijn voor waterbuffering. Een entree in de Ten Eekhovelei is mogelijk maar afhankelijk van de aankoop van de huizen in deze straat.

Districtsraadslid Freya Van Alsenoy (N-VA) diende een amendement in met twee voorwaarden. Het huidige voorontwerp mag onder geen enkel beding een hypotheek leggen op de intunneling van de E34/E313 in Deurne en de voorgestelde overkapping moet een aanzet vormen en mag geen eindpunt zijn. De R1 aan Deurne moet volledig worden overkapt. Zowel het advies als het amendement werden unaniem aangenomen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)