Select Page

Wordt buslijn 20 geschrapt?

Wordt buslijn 20 geschrapt?

De toekomst van buslijn 20 is onzeker. Groen Deurne heeft verschillende signalen opgevangen dat deze lijn wel eens zou worden afgeschaft.

Groen Deurne is er niet gerust in. Na het verdwijnen van bus 33 en bus 31 zou volgens verschillende bronnen nu ook bus 20 worden geschrapt. Dat is de enige rechtstreekse busverbinding naar Berchem station en de Rooseveltplaats, bovendien passeert de bus langs de scholen van Borsbeek, Sint-Erasmusziekenhuis en dienstencentrum Vrijgeweide. Het nieuws wordt bevestigd door districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) in een schrijven aan een bewoner van Eksterlaar: “De Lijn heeft beslist om buslijn 20 te schrappen, maar heeft dat nog niet gecommuniceerd.”

Districtsraadslid Mathijs Post (Groen) licht het standpunt van zijn fractie toe: “Wij pleiten voor een plan én financiële berekening voor een toekomstgericht openbaar vervoer en meer leefbare buurten. We proberen uitsluitsel te krijgen over deze schrapping. Als ze wordt doorgevoerd, moeten pendelaars van de wijk Waasdonk ruim anderhalve kilometer stappen voor de dichtstbijzijnde halte. Waardoor autogebruik wordt gestimuleerd en het toegenomen fiets- en wandelverkeer onder druk komt te staan.”

De Lijn zelf laat dan weer aan Gazet van Antwerpen weten verbaasd te zijn over dit gerucht. En dat het zelfs de intentie is om de frequentie van de buslijn te verhogen. “Dat staat zo in het vervoersplan 2030.” verduidelijkt Post: “Maar dat is nog geen beslist beleid. Wij willen voorkomen dat de bus plots weg is.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 24km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1007.45mbar
UV index: 2

(advertenties)