Select Page

Er wordt een passerelle geplaatst aan Schijnpoort

Er wordt een passerelle geplaatst aan Schijnpoort

In het weekeinde van 10, 11 en 12 januari zet de aannemer alle brugdelen van de toekomstige passerelle aan Schijnpoort op hun plaats.

Via een fietsbrug en passerelle bij de Schijnpoortweg, kunnen fietsers en voetgangers veilig de oversteek maken tussen Spoor Oost en het Sportpaleis en de Lotto Arena. En eveneens tussen het Ringfietspad ter hoogte van de Ten Eekhovelei en het nieuwe Ringfietspad naast het Sportpaleis dat aansluit op de nieuwe fietsbrug over het Albertkanaal ter hoogte van de IJzerlaan. En tenslotte ook tussen Spoor Oost en het Ringfietspad ter hoogte van de Ten Eekhovelei. En tussen de bestaande fietspaden. De brug sluit met een trap aan op het bestaande voetpad langs de Schijnpoortweg.

De brug zal zes meter breed en 180 meter lang zijn en wordt in zes delen gelegd. De aannemer werkt met een team van dertig tot veertig mensen continu, ook ’s nachts, zodat het kruispunt zondagavond zeker weer kan worden vrijgegeven.

Tijdens de werken is het kruispunt van de Schijnpoortweg met de Slachthuislaan en de Noordersingel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers krijgen wel doorgang. Tram 12 rijdt tijdens de werken maar tot aan halte Schijnpoort en de bussen volgen een lokale omleiding. Doorgaand verkeer op de Singel volgt een omleiding via de Ring. De parking op Spoor Oost en op de Slachthuissite blijven bereikbaar tijdens de evenementen in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Alle omleidingen staan aangegeven op www.slimnaarantwerpen.be .

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 14km/h SW
Humidity: 92%
Pressure: 1012.87mbar
UV index: 0

(advertenties)