Select Page

Bewonerskaart kan niet online worden aangevraagd

Bewonerskaart kan niet online worden aangevraagd

Een aantal bewoners van straten waarin het betalend parkeren op 1 januari werd ingevoerd, kunnen hun bewonerskaart niet online aanvragen.

Vanaf 1 januari werden ook de straten die tot dan niet onder de regeling van het betalend parkeren vielen (Zwarte Arend, Ertbrugge, Langbaanvelden,…), opgenomen in de algemene parkeerregeling die voor het hele district geldt. Dat betekent dat enkel nog bewoners met een parkeervergunning gratis en onbeperkt kunnen parkeren in de zone waarin ze wonen. Bezoekers mogen twee uur gratis parkeren en betalen 0,5 euro voor elk volgend uur. Maar dat houdt in dat de bewoners die in straten wonen waar vanaf 1 januari het betalend parkeren werd ingevoerd, een bewonerskaart moesten aanvragen. Wie geen kaart heeft, riskeert een boete. Dat had Deurnenaar Chris De Gruyter uit de buurt Zwarte Arend goed begrepen. Zij probeerde daarom online een bewonerskaart aan te vragen. Tot haar verbazing kende het registratiesysteem haar straat niet. Chris De Gruyter: “Je kan geen kaart aanvragen, er staan nog nergens ticketpalen of melding van betaalzone, enz…Zijn wij bewoners nu vanaf 1 januari allemaal in overtreding?”

Volgens districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) is de principebeslissing genomen in december en is nu de uitrol van het systeem aan de gang. Sekeris: “Het bedrijf dat hiervoor verantwoordelijk is heeft echter achterstand opgelopen. Pas als alles in orde is, start het systeem. Dat zal dan ook duidelijk worden gecommuniceerd aan de betrokken bewoners.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Rain Shower
05:3521:43 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 11km/h SW
Humidity: 85%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)