Select Page

Ingepakt onthoofd kinderlijk is een kunstwerk.

Ingepakt onthoofd kinderlijk is een kunstwerk.

In het Rivierenhof heeft een kunstwerk tot controverse geleid. Het werk beeldde een in plasticfolie verpakt onthoofd kinderlijk op een bank uit.

Het werk is een onderdeel van een tentoonstelling van 35 werken van Koen Nelissen doorheen het park die op 19 maart begint. Werklui zijn bezig met het opstellen van de stukken. Daardoor stond er nog geen uitleg bij de kunstwerken. Het beeld, dat tegenover het kasteel stond, werd weggenomen. Waar het dan wel zal staan is niet duidelijk. Zeker niet meer aan de spiegelvijver waar veel mensen voorbij komen.

De kunstenaar maakte het werk om de onverschilligheid aan te klagen. Hij had zijn inspiratie gehaald bij een gebeurtenis waarbij een man ineengezakt op de straat lag en de voorbijgangers liepen er achteloos voorbij. In het Rivierenhof daarentegen werd het ingepakt lijk wel opgemerkt. Er kwamen dan ook veel reacties van parkbezoekers.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)