Select Page

Openbaar onderzoek voor hernieuwing omgevingsvergunning luchthaven gaat van start

Openbaar onderzoek voor hernieuwing omgevingsvergunning luchthaven gaat van start

De onmiddellijk omwonenden van het vliegveld van Deurne kregen een brief in de bus. Vanaf donderdag loopt er een openbaar onderzoek over een aanvraag voor een omgevingsvergunning voor de exploitatie van de luchthaven.

Het openbaar onderzoek voor de hernieuwing van de omgevingsvergunning van Antwerp Airport gaat officieel van start op donderdag 22 februari. Luchthavenexploitatiemaatschappij (LEM Antwerpen) diende hiervoor op 15 juni 2023 de hernieuwingsaanvraag van haar omgevingsvergunning in, ruim een jaar voor het verstrijken van de huidige vergunning op 17 juni 2024. Gedurende de afgelopen maanden heeft LEM Antwerpen op basis van aanvullende vragen het dossier vervolledigd. Hierop werd het dossier volledig en ontvankelijk verklaard, waardoor nu een stap wordt gezet naar het openbaar onderzoek.

Het dossier omvat tevens een milieueffectrapport (MER) dat is opgesteld door onafhankelijke experts. Dit rapport bevestigt dat de luchthaven binnen de huidig vergunde geluidsruimte blijft opereren, zonder de aanvraag van uitbreiding van activiteiten. Wat zou betekenen dat de toekomstige exploitatie geen toename van hinder voor de omwonenden met zich mee zal brengen.

Naar aanleiding van de start van het openbaar onderzoek zal er op 29 februari een openbare digitale informatiesessie plaatsvinden. Meer informatie hierover zal gepubliceerd worden op de website van de luchthaven: www.luchthaven-antwerpen.com/omgevingsvergunning. Tijdens deze sessie zal o.a. een toelichting worden gegeven over het MER, opgesteld door Sertius.

(Foto: Sven Daneels)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)