Select Page

De Koraalplaats gaat op de schop

De Koraalplaats gaat op de schop

Vandaag zijn de werkzaamheden begonnen aan de Koraalplaats. De hele plaats wordt opnieuw aangelegd.

De Koraalplaats gaat vanaf vandaag op de schop. De werkzaamheden omvatten wegeniswerken, plaatsen van nieuwe straatkolken, vernieuwen van de huisaansluitingen en drinkwaterleiding water-link, vernieuwen van de openbare verlichting en het opfrissen van het grasveld. De werkzaamheden duren tot 6 april. Tijdens de werken blijven alle woningen in de buurt bereikbaar voor voetgangers en fietsers. In de werkzone geldt een parkeerverbod.

De Koraalplaats ligt in Deurne Dorp, de oudste kern van Deurne. Het gebied kent rechte stegen en binnenplaatsen, in oorsprong teruggaand op een 15de-eeuwse dorpsuitbreiding aan weerszijden van de Turnhoutsebaan. Het huidig stratenpatroon en bebouwing stamt grotendeels uit tweede helft 19de een eerste kwart 20ste eeuw. Er zijn nog verschillende houten huizen, overeenkomstig erfdienstbaarheden in verband met de Brialmontvesten. De benaming van de Koraalplaats is met zekerheid vermeld vanaf 1910 en zou teruggaan op de Choralen van Antwerpen, die hier in 1544 in Deurne een hoeve en 5 bunder land verpachtten. De oudste kern van deze arbeiderssteeg gaat terug tot 1809 of mogelijk het laatste kwart van de 18de eeuw Op de Koraalplaats vinden we ook het Volxmuseum terug.

Foto boven: Volxmuseum (foto: Sibylle De Sadeleer)

Foto onder: steeg (foto: Sibylle De Sadeleer)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
10°
Mostly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 29km/h NW
Humidity: 66%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 2

(advertenties)