Select Page

“Aangeven van vluchtmisdrijf dient tot niets”

“Aangeven van vluchtmisdrijf dient tot niets”

Lezer Arto van Bauwel heeft met veel belangstelling het bericht over de twee vluchtmisdrijven van enkele dagen geleden gelezen. Hij heeft zijn bedenkingen met de oproep om mee uit te kijken naar de daders.

Onze lezer was zelf al enkele keren slachtoffer van aanrijdingen met vluchtmisdrijf. Van Bauwel: “De voorbije vier jaar is onze wagen voor onze deur meermaals aangereden, altijd met vluchtmisdrijf. Recent nog heeft onze buurman het zien gebeuren. Type wagen en de letters van de nummerplaat genoteerd. Op het eind van de straat staat een camera. We hebben hiervan melding gedaan bij de politie maar hebben er naderhand niets meer van gehoord. Vorig jaar heeft een andere buurman de aanrijding van mijn vrouw haar wagen gezien. Hij had de volledige nummerplaat genoteerd. Een PV is naar de rechtbank vertrokken en twee maanden later kregen we bericht dat de zaak werd geseponeerd wegens ‘andere prioriteiten’, terwijl alle partijen gekend waren. Wat voor zin heeft het dan om daders te helpen opsporen?”

Een vraag voor districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) die het contact tussen district en lokale politie verzorgt. Zijn dit soort van zaken niet prioritair? Moeten mensen dit blijven aangeven of is het tevergeefse moeite? De districtsburgemeester belooft dat hij dit in zijn volgend overleg met de politie zal aankaarten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 16km/h NW
Humidity: 77%
Pressure: 1023.03mbar
UV index: 0

(advertenties)