Select Page

Bijzondere expositie in het districtshuis

Bijzondere expositie in het districtshuis

In het districtshuis had dinsdag een bijzondere tentoonstelling plaats. De exposanten waren de deelnemers aan het project ‘Kunst als Kracht’.

Kunst als Kracht was een artistiek traject voor mensen die in aanraking zijn gekomen met kanker. Gedurende zeven bijeenkomsten werkten de deelnemers, onder begeleiding van kunstenares Naima Aouni, aan een kunstwerk. De tentoonstelling volgde op de zevende sessie. De gelegenheidskunstenaars legden de laatste hand aan hun creatie en keken waar en hoe het werk moest worden opgehangen. Dan gingen de deuren open voor een tentoonstelling: zowel familie als mensen die erover hadden gelezen, kwamen kijken. Medewerker Luis Muñoz geeft een verslag: “De bezoekers waren aangenaam verrast door de kwaliteit van de kunstwerken. Het was een constante in de verhalen: deelnemers vertelden dat ze niet wisten hoe er aan te beginnen maar Aouni had hen snel op hun gemak gebracht.” Een van de werken verbeeldde de binnenkant van een MRI-apparaat. Deelnemer Frieda wilde het steriele, doodse gevoel van deze machine vertolken.

Districtsschepen Freddy Lorent (O-VLD) en Benny Van Loon, voorzitter van het Fonds Marleen De Backer, waren aanwezig. Benny Van Loon overhandigde vanuit het Fonds een cheque van 1500 euro omdat het project in lijn ligt van de filosofie van het Fonds. Linda Van Tulden en Luis Muñoz namen de cheque in ontvangst. Zij verzekerden dat het geld zal worden gebruikt om het project verder te zetten in 2020.

Foto: (vlnr) Luis Muñoz, Linda Van Tulden, Freddy Lorent en Benny Van Loon. (Foto: Lien Pos)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)