Select Page

Putje graven! Putje vullen?

Putje graven! Putje vullen?

Gisteren werd het proefproject ‘Putje graven! Putje vullen?’ gelanceerd op de hondenloopzones van de Bremweide en Bosuil.

In de hondenloopzones Bosuil en Bremweide zitten regelmatig putten van gravende honden. Deze veroorzaken gevaarlijke situaties voor baasjes en honden. Omdat de groendienst het ‘vulwerk’ niet kan bijhouden, stelden buurtbewoners voor om een berg zand te voorzien. Zo kunnen baasjes de putten zelf terug opvullen.

Het districtsbestuur vond dit een goed idee en startte gisteren het proefproject ‘Putje graven! Putje vullen?’. De groendienst voorziet een berg zand op beide hondenweides. Honden kunnen dus naar hartenlust graven en het baasje vult de put nadien op met nieuwe aarde. Op die manier helpt iedereen mee om de hondenloopzones veilig te houden voor baasjes en dieren.

(Foto: Michelle Appels)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)