Select Page

Vereniging die kwetsbare mensen helpt, krijgt steun van de handelaars

Vereniging die kwetsbare mensen helpt, krijgt steun van de handelaars

Bij SOS Hamin werd gisteren per uitzondering een flesje bubbels gekraakt. De marktkramers van de vzw Gallo overhandigden een cheque van 700 euro. De cheque werd gegeven door Ann De Belder, organisator van de rommelmarkt. Arthur Bosschaert, voorzitter van de vzw, was onverwacht verhinderd.

Naast de jaarlijkse braderie op de Gallifortlei wordt er ook een rommelmarkt gehouden. De opbrengst daarvan wordt steevast aan een goed doel in Deurne gegeven. Dit jaar viel de keuze op SOS Hamin, een hulporganisatie voor voedselbedeling die mensen opvangt die elders door de mazen van het net van de hulpverlening vallen. Verantwoordelijke Rit Ooms was blij met de gift. Want de vereniging staat voor een grote investering. Ooms: “We moeten dringend een nieuwe bestelwagen aankopen. De wagen die we nu hebben, mag vanaf volgend jaar de LEZ niet meer binnen. Bovendien was die auto tot op de draad versleten.” Rit Ooms schat de uitgave op een 18000 euro: “Omdat wij voedsel aanvoeren, moet de wagen voldoen aan de regels van het Federaal Agentschap voor Voedselveiligheid. Het moet een koelwagen zijn.” SOS Hamin is dit jaar ook opgenomen bij de goede doelen van de Warmste Week. De vereniging hoopt dat alle inkomsten zullen helpen om de wagen aan te schaffen.

Districtsschepen Philip Van Acker (N-VA), bevoegd voor markten, was onder de indruk van de werking van SOS-Hamin: “Zij helpen 1500 mensen in nood. En dat enkel met vrijwillige medewerkers. Dat is een remedie tegen de verzuring in onze samenleving.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
16°
Rain Shower
05:2622:01 CEST
Feels like: 16°C
Wind: 6km/h NE
Humidity: 90%
Pressure: 1013.55mbar
UV index: 0

(advertenties)