Select Page

Deurne telt geen 81000 inwoners

Deurne telt geen 81000 inwoners

Op 7 augustus kreeg Peggy De Bie in het districtshuis bloemen aangeboden. Ze had zich zonet bij de burgerlijke stand ingeschreven als nieuwe inwoner van Deurne. Ze bleek de 81000ste Deurnenaar te zijn.

Omdat in augustus eveneens werd gezegd dat het district sinds het begin van het jaar met 2000 inwoners was aangegroeid, wilde districtsraadslid Guy Dirckx (V.B.) weten hoeveel nieuwkomers er sinds de zomer waren bijgekomen. Dus vroeg hij aan het districtscollege het exacte aantal. Tot zijn grote verbazing kreeg hij als antwoord dat Deurne op 9 december 2019 precies 80283 inwoners telde. Toch was er geen daling van ingezetenen geweest tussen augustus en nu. Raadslid Dirckx grapt dat het heel warm was tijdens de voorbije zomer en mogelijk was de tellende districtsschepen wat bevangen door de felle zon.

Districtsschepen van burgerlijke stand Freddy Lorent zit verveelt met de zaak: “Na vraag bij de dienst bevolking bleek dat er in juli een fout is gemaakt. Er waren toen blijkbaar maar 80250 inwoners in plaats van 81250. Een schrijffout ligt aan de basis van het misverstand. Nu lijken mij de cijfers ook meer logischer dan toen, in december 2018 waren er 79627 inwoners. Zes maand later waren er een 600 bijgekomen zijn en nu, zes maanden later, is het aantal weer met een 600 eenheden gestegen. Logisch als je de intrek van Eksterlaar, Van den Hautelei en andere woonprojecten in Deurne bekijkt.” De schepen besluit: “Het is jammer maar missen is menselijk.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Fair
06:4520:38 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 19km/h SSW
Humidity: 81%
Pressure: 1011.51mbar
UV index: 0

(advertenties)