Select Page

Leen Swinnen wordt lid van het Bijzondere Comité voor de Sociale Dienst

Leen Swinnen wordt lid van het Bijzondere Comité voor de Sociale Dienst

Gisteravond legde Leen Swinnen haar eed af om te zetelen in het Bijzondere Comité voor de Sociale Dienst (BCSD) voor de PVDA.

In deze OCMW-comités passeren individuele steunaanvragen van mensen in armoede. Leen Swinnen was voorzitster van het voormalige Platform voor Antwerpse Sociale Huurders (PASH). “Ik ben 24 jaar sociale huurder. Ik heb recht op een sociale woning, maar ik weet er alles van hoe het voelt om als profiteur te worden afgeschilderd. Je moet armoede bestrijden, niet de armen zelf.” aldus Swinnen.

Leen Swinnen was jarenlang actief in de solidariteitsbeweging 11.11.11 en deed vrijwilligerswerk in Nicaragua. Vanuit haar feministisch engagement organiseerde ze mee de internationale vrouwendag. Zij is een pleitbezorger voor méér sociale woningen als een belangrijke dam tegen armoede. “Sociaal huren is betaalbaar en kwaliteitsvol wonen. Het maakt veel verschil als je na betaling van de huur nog geld overhoudt om gewoon te leven of je moet krabben om rond te komen”, weet Swinnen.

Zij gaat gedreven verder: “In het BCSD gaat het over dossiers van mensen die het moeilijk hebben, die kwetsbaar zijn en ondersteuning nodig hebben. Ze moeten vooruit geraken in het leven en niet achteruit.” Leen Swinnen neemt de fakkel van het BCSD over van twee ‘dokters van het volk’. Dirk Van Duppen startte vorige legislatuur. Lise Vandecasteele volgde hem op wanneer hij gemeenteraadslid werd. Nu is Lise Vandecasteele in het Vlaams parlement verkozen en is het de beurt aan de Deurnese vrouw.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 56%
Pressure: 1020.66mbar
UV index: 7

(advertenties)