Select Page

Lakborslei en Rodekruisplein gaan op de schop

Lakborslei en Rodekruisplein gaan op de schop

De Lakborslei wordt vertimmerd tot een verkeersveilige en klimaatbestendige straat met brede voet- en fietspaden voor de verkeersveiligheid, een grote groenstrook met nieuwe bomen voor de leefbaarheid en een optimale waterbuffering. Ook het Rodekruisplein gaat op de schop.

Op de Lakborslei, aan de kant van de oneven huisnummers, zal een groenstrook van 5 meter breed over de volledige lengte van de straat zorgen voor meer groen en een betere opvang van regenwater. In samenspraak met de bewoners is de groenstrook ingedeeld in drie zones:

  • een intensief beheerde groene verblijfszone met banken
  • een extensief beheerde wandelzone
  • een ontoegankelijke zone met heesters

Er worden in deze strook doorsteken voorzien om de aangrenzende parkeerstrook te bereiken of om een vlotte bereikbaarheid van de aanpalende huizen te garanderen voor de hulpdiensten. In deze groenstrook komen ongeveer 100 bomen. De groenstrook is ook een buffer tussen het nieuwe fiets- en voetpad en de straat. Daarnaast verbindt de strook verschillende groene zones en dient als groene corridor voor fauna en flora. Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA): “De riolering in de straat wordt vernieuwd met aandacht voor de infiltratie, hergebruik en buffering van regenwater. Regenwater wordt opgevangen en kan vertraagd wegtrekken.

Ten slotte wordt ook het Rodekruisplein heringericht met meer verblijfsruimte, extra waterbuffering en een efficiëntere inrichting van de parking die met heuvels wordt afgeschermd van het groene plein.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)