Select Page

Een nieuwe manier om boompjes in leven te houden

Een nieuwe manier om boompjes in leven te houden

Een wandelaar die regelmatig in Park Groot Schijn kuiert, merkte op dat een aantal bomen die recent werden aangeplant, weerom de geest hebben gegeven.

In het Park Groot Schijn dat momenteel wordt aangelegd, zijn al verscheidene keren nieuwe boompjes aangeplant. “Al drie of misschien wel vier keren” vertelde ons een wandelaar die verder niet met zijn naam wil worden vermeld. “En ook nu weer zijn door de korte droogte van een tweetal maanden terug een aantal boompjes doodgegaan. Ondanks dat ze water kregen.” Eerder berichtten we hier al dat boompjes in Park Groot Schijn massaal stierven. Volgens onze wandelaar is er een manier om te voorkomen dat jonge aanplant steeds weer afsterft. Hij verwijst hiervoor naar de baan tussen Pulle en Pulderbos. Daar krijgen nieuwe boompjes een waterzak. Want jonge aanplant is heel kwetsbaar voor droogte en overbewatering. Een waterzak zorgt voor een gematigde toestroom van water.

Zo’n waterzak wordt tegen het boompje geplaatst. Een distributiesysteem zorgt ervoor dat het water op een langzaam tempo uit de zak druppelt, zodat de boom voldoende tijd heeft om het op te nemen. Afhangend van de plaatsing zal de waterzak in 6 tot 10 uur leegdruppelen, waarna deze bijgevuld kan worden indien nodig. De groendienst hoeft de waterzak één à twee keer per week te vullen voor optimale groei van de jonge bomen. Onze wandelaar wees er nog op dat op de Pulsebaan geen enkel boompje is doodgegaan.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)