Select Page

Winkelhieren in Deurne

Winkelhieren in Deurne

‘Winkelhieren’, winkelen in je eigen buurt bij lokale handelaars, is verkozen tot Woord van het Jaar. ‘Winkelhieren’ klopte ‘klimaatspijbelaar’ en ‘egelwegel’.

Daar kan Gazet van Deurne zich bij aansluiten. Als lokale nieuwsblog trekken wij volop de kaart van de lokale zelfstandige ondernemer. Uit ecologische en uit sociale overwegingen. Want je kan beter voor jouw cadeautjes naar de winkel fietsen dat jouw geschenken te bestellen aan de andere kant van de wereld. Die dan met het vliegtuig worden ingevlogen en thuis geleverd met de bestelwagen. En al die winkels zorgen voor een sociaal weefsel in het district.

Een andere mogelijkheid is om voeding en ook wel cadeautjes te bestellen bij de buurderij. Dan koop je aan bij de producent. Korte Keten heet dat. En daar wordt de boer of producent enkel beter van. En jijzelf als consument ook.

Kerstbuurderij Gitschotelhof. Bestellen kan nog tot drie uur vannacht. www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)