Select Page

Afwisselend succes voor Antwerp Phantoms

Afwisselend succes voor Antwerp Phantoms

Een dubbel wedstrijdweekend voor Antwerp Phantoms dat zowel zaterdag 14 als zondag 15 december twee thuiswedstrijden in de BeNeLiga competitie afhaspelde, tegen respectievelijk HYC Herentals en Tilburg Trappers.

De wedstrijd tegen HYC werd een absoluut laagtepunt voor het thuisteam. Herentals overheerste probleemloos de Antwerpse derby die aan het einde van de derde periode en ware doelenkermis werd waarbij Phantoms geen verweerwerk kon bieden. Eindscore: 0-19 (0-4; 0-4; 0-11).

Zondag herpakten de Antwerpenaren zich volledig en toonden zich vooral in de laatste periode als het sterkste team op het ijs in een wedstrijd die aanvankelijk gelijk opging op het scorebord. Boris Adriaenssens opende voor de thuisploeg de score in de tiende minuut tijdens een powerplay. Trappers kon naar het einde van de eerste periode nog de stand gelijk trekken, maar halverwege de tweede periode zet naamgenoot Boris Coehorst Phantoms opnieuw een puntje voor, tevens tijdens de powerplay. De thuisploeg blijft vervolgens gans de wedstrijd leiden. Trappers beent telkens bij, maar vanaf de derde periode slaat Phantoms een kloof die de bezoekers niet meer kunnen dichten. Vooral het Finse duo Riku Koskinen-Aleksi Leskinen is zeer productief in het opzetten van de doelpunten, waarbij Koskinen opnieuw een hattrick achter zijn naam zet. Eindscore: 7-4 (1-1; 3-2; 3-1) met doelpunten van Boris Adriaenssens, Boris Coehorst, Riku Koskinen (3), Aleksi Leskinen en Jens Theunis.

“De wedstrijd tegen HYC was een complete off-day voor het ganse team. Dat gebeurt nu eenmaal. Da’s een bittere pil die we meteen moeten doorslikken. De vorige wedstrijd tegen HYC spelen we een fantastische partij en leiden we twee periodes en nu gaan we volledig de mist in,” aldus coach Gert Peeters. “Tegen Trappers hebben we opnieuw laten zien dat we als jonge team toch veerkrachtig genoeg zijn om er de volgende dag terug te staan. Iedereen was gefocust om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen. Laten we niet vergeten dat we tevens met enkele gekwetste kernspelers zitten wat ons ook parten speelt. Een goede zaak dat we de laatste wedstrijd voor de feestdagen met een overwinning kunnen afsluiten. De jongens hebben tijdens de komende weekends nu even rust. Begin januari moeten we er opnieuw staan.”

Christian Pierre

(Foto: Diboschki Photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain
06:3320:48 CEST
Feels like: 1°C
Wind: 19km/h NNW
Humidity: 82%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)