Select Page

Spartanen kloppen Brasschaat Braves in testwedstrijd en gaan naar de Belgian series

Spartanen kloppen Brasschaat Braves in testwedstrijd en gaan naar de Belgian series

Een frisse maar droge zaterdagnamiddag, veel volk en een mooie setting op Mortsel Stars, gastheren van dienst voor de testwedstrijd tussen onze Spartanen en Brasschaat Braves. Beide teams waren gelijk op de tweede plaats in de stand geëindigd en dus moest de alles-of-niets wedstrijd beslissen over het tweede ticket voor de Belgian Series en het recht om in een best-of-5 tegen Borgerhout Squirrels te strijden om de landstitel.

De Spartanen hadden het thuisvoordeel verkregen en dus nam Angel Marquez (5.0ip – 7h – 2r – 1er – 3bb – 4so) als eerste plaats op de heuvel.

Angel kwam wat traag op gang, moest na een base-on-balls 2 hits incasseren en zag zo Brasschaat het eerste punt op het bord zetten (0-1). Braves met Cedric Desmedt (5.0ip – 6h – 2r – 2er – 2bb – 6so) als starter zag ongeveer hetzelfde scenario, meteen een hit incasserend, een base-on-balls en een nieuwe hit en dus een 1-1 stand na inning 1.

Inning 2 met Angel nog steeds niet op volle toeren bracht Braves met 2 hits en gebruik makend van een passed ball op 1-2. Spartans scoorde niet maar zou dat wel doen in de derde inning. 2 hits en een verdedigende error zette de gelijkmakende run op het scoreblad (2-2).

Met de bordjes in evenwicht en met nu beide werpers onder stoom viel de wedstrijd op slot. Ondanks enkele hits aan beide kanten en af en toe een loper in scorepositie bleef de gelijke stand op het scorebord.

Beide coaches probeerden dan het spelbeeld te veranderen door in de zesde inning een wissel op de heuvel door te voeren. Voor Spartans zagen we Anderson Gerdel (5.0ip ) 2h – 0r – 0er – 0bb – 6so) in de plaats van Angel Marquez en aan Braves-kant werd Benjamin Donnell (4.0ip ) 1h – 1r – 0er – 3bb – 3so) in de strijd gegooid.

Dat veranderde echter niets meer aan de score, beide werpers gooiden uitstekend, en de innings volgden elkaar met snelle outs snel op zodat we met de 2-2 stand naar een beslissende tie-break gingen.

De buren van Borgerhout Squirrels, massaal aanwezig op Mortsel, moesten dus net als iedereen nog even geduld oefenen om te weten wie hun tegenstander in de finale zou worden.

In de tie-break worden lopers op eerste en tweede base gezet om zo de kans op snelle scores te verhogen.

In de tiende inning was Braves eerst aan de beurt maar met 2 strikeouts van Anderson Gerdel gevolgd door een ground-out kwamen ze niet tot scoren. Spartans had nu dus een uitstekende kans om de wedstrijd te beslissen.

Eerst aan slag was David Ochoa Blanco die meteen met een hit up-the-middle de winnende run van Leonel Reina Viant, vanop tweede base, binnensloeg! Spartans naar de finale en de vreugdeuitbarsting op het veld en achter-den-draad was tot in Deurne te horen.

In een faire wedstrijd van hoog niveau waarin beide teams aanspraak konden maken op de overwinnng trok Spartans aan het langste eind. Na een lang en zwaar seizoen met ook de Champions Cup in Bologna speelt Spartans dus zijn tweede Belgian Series op rij en zijn vierde in 5 seizoenen.

Vanaf volgende week wacht eeuwige rivaal Borgerhout Squirrels in de Series voor de strijd om de landstitel. Zaterdag op Borgerhout, zondag op ons eigen Lefty’s Field. Beide wedstrijden om 14u. Spartans opent dus zijn jacht op de vierde titel in vijf seizoenen.

Het belooft dus alweer een memorabele burenstrijd te worden!

Alain Deroy

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)