Select Page

Jeugdspelers van Antwerp Phantoms vechten in Rusland tot de laatste snik

Jeugdspelers van Antwerp Phantoms vechten in Rusland tot de laatste snik

Vandaag komen de U12 spelers van IJshockeyclub Antwerp Phantoms terug uit de Russische stad Novomoskovsk in de Tula provincie, zo’n 200 km ten zuiden van Moskou. Daar deden ze mee aan het prestigieuze jeugdtoernooi ‘EuroChem Cup’ van het gelijknamige bedrijf.

Het toernooi ging door van 26 tot 29 mei en bracht veertien teams uit tien landen naar Novomoskovsk. Voor de eerste keer in de zevenjarige geschiedenis van het evenement namen een team uit China en Italië deel om te concurreren met de deelnemers uit België, Estland, Finland, Duitsland, Litouwen, Zwitserland, de Verenigde Staten en gastland Rusland. De teams waren verdeeld in twee poules van telkens zeven teams. Antwerp Phantoms nam het in de voorronde op tegen het Russische Yurmati en vervolgens tegen het Zwitserse Leysin. Het Litouwse Klaipeda en Russische Severstal waren de tegenstanders van dag twee. Dag drie speelde Phantoms tegen het Chinese Kunlun Red Star uit Beijing en het Russische Sever.

Antwerp Phantoms eindigde in hun poule op de zevende plaats en moesten tegen het nummer zeven uit de andere poule spelen, het Estse Narva. De wedstrijd werd gepassioneerd gespeeld en de Phantomsspelers, die vochten als leeuwen, konden in de laatste minuten nog een achterstand ombuigen in winst. Waardoor de ploeg uit Deurne 13de eindigde. Omwille van de inzet en overgave waarmee deze wedstrijd werd gespeeld, plaatste organisator Eurochem hem op hetzelfde niveau als de finale.

Foto: Team Captain Maxime Marichal ontvangt beker en medailles (© Diboschki photography)

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h NW
Humidity: 81%
Pressure: 1018.96mbar
UV index: 0

(advertenties)