Select Page

Gezocht: vrijwilligers met sociaal engagement (m/v)

Gezocht: vrijwilligers met sociaal engagement (m/v)

Er zijn heel veel mensen in onze samenleving die worstelen met eenzaamheid. De vrijwilligersbeweging Lus wil daar iets aandoen.

Herman Van Veen zingt in een van zijn liederen: “Er bestaat geen medicijn, tegen oud of eenzaam zijn”. Eenzaamheid is één van de grote, maar vaak verborgen problemen van deze tijd. Vooral kwetsbare mensen slagen er niet altijd in om contacten te leggen. Gelukkig is er Lus, een beweging die inzet op verbondenheid. Want wie goed omringd is, staat sterker in het leven. Deurnenaar Skrolan Hugens is vrijwilligerscoördinator van Lus voor Antwerpen. Zij geeft graag wat meer uitleg: “Door mensen samen te brengen in Lus-groepen, maken we het verschil. Onze vrijwilligers brengen familie, vrienden, buren en kennissen bij elkaar in een unieke kring rond een kwetsbaar iemand. Zij creëren vooral ruimte om bewust samen te zijn en te praten over zaken die er toe doen voor deze persoon. Wij kunnen eenzaamheid niet oplossen, maar met onze Lus-groepen hopen we wel een dam op te werpen tegen eenzaamheid. We geloven zo het leven van de kwetsbare persoon weer meer op de rails te krijgen,”

Lus is nu op zoek naar vrijwilligers. Skrolan Hugens: “Wij zoeken vrijwilligers met sociaal engagement. Met een beetje tijd van een vrijwilliger kunnen eenzame mensen grote stappen vooruit zetten. Samen zetten zij een Lus-groep op die maandelijks bijeenkomt om de dromen en kwaliteiten van deze mensen om te zetten in concrete plannen.”

Meer info: www.lusvzw.be Op 20 januari om 19u30 is er een infosessie voor geïnteresseerden in buurtwerk ’t Pleintje, Sint Rochusstraat 106, Deurne.

Foto’s: Lus voerde vrijdag actie om vrijwillige medewerkers te zoeken. Skrolan Hugens staat pal in het midden.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
14°
Partly Cloudy
05:4121:36 CEST
Feels like: 14°C
Wind: 6km/h W
Humidity: 96%
Pressure: 1006.1mbar
UV index: 0

(advertenties)