Select Page

U19 Antwerp Phantoms kroont zich tot Belgisch Kampioen

U19 Antwerp Phantoms kroont zich tot Belgisch Kampioen

Het afgelopen weekend stond geboekt als ‘Bekerweekend’. Zowel in België als in Nederland speelden de teams uit de BeNeLiga hun respectievelijk Bekerfinales. In België kon HYC Herentals zaterdag 2 februari opnieuw de Beker van België in ontvangst nemen na een 1-0 overwinning tegen Liège Bulldogs. In Nederland stak Nijmegen zondag 3 februari de landelijke beker de lucht in na 4-3 winst in overtime tegen Den Haag.

Geen BeNeLiga-wedstrijden dus voor Antwerp Phantoms afgelopen weekend. In de thuishaven van het Sinjorenteam werd er zondag echter ook duchtig feest gevierd. Het U19-team stak namelijk de Belgische titel op zak. Na 15 gespeelde wedstrijden heeft Phantoms er evenveel overwinningen opzitten en kan het bijeengesprokkelde puntenaantal (45) niet meer worden overtroffen door een andere tegenstander. De buit is dus binnen na een 15de overwinning op rij, deze laatste tegen Jets uit Gullegem.

Phantoms kwam echter moeilijk op dreef. “De stress zat er goed in bij de jongens door het talrijk opgekomen publiek”, aldus coach Patrick Van Noten. Inderdaad, Phantoms legde evenwel snel de druk hoog in het aanvalsvak, maar lukte maar niet de sterk keepende goalie van Jets te verschalken. Eenmaal de kop eraf in de 12de minuut van de eerste periode via Team Captain Senne Schrickx vond het team zijn ritme en was er geen houden meer aan. De Antwerpenaren lopen drie doelpunten uit naar de eerste dweilpauze toe. De bezoekers uit Gullegem blijven evenwel van zich afbijten en maken het Phantoms niet gemakkelijk. De Antwerpse motor draait echter heel vlot en de doelpunten volgen. In de tweede periode loopt Phantoms uit tot 8-0. De kloof is ondertussen onoverbrugbaar. In de laatste periode rondt het thuisteam af met nog eens vijf doelpunten. De suprematie van de Antwerpenaren is overduidelijk. Eindscore: 13-0 (3-0, 5-0, 5-0).

 “Niet onze beste wedstrijd, want de zenuwen speelden ons parten”, vindt coach Patrick Van Noten. “Onze eerste twee doelpunten scoren we dan toch shorthanded, met een speler in de strafbank. Pas vanaf de tweede periode hadden we ons vertrouwde ritme echt te pakken, wat dan weer resulteerde in mooi passenspel en sterk aanvals- en verdedigingswerk. Mooi ijshockey waarvan de fans hebben kunnen genieten. De titel is terecht verdiend. De jongens werken hard. Nu nog in schoonheid eindigen en de resterende vijf wedstrijden met winst afsluiten. De landstitel kunnen ze ons alvast niet meer afpakken.”

 “Het zat eraan te komen. Reeds vorig seizoen en ook dat ervoor merkten we dat bij Antwerp Phantoms er opnieuw een gouden generatie zat aan te komen. Zoiets ontstaat immers niet van vandaag op morgen, neen dat groeit gestadig en met hard werk”, aldus voorzitter Jan Pasmans. “Ik durf zeggen dat we met onze club een nieuwe ijshockeydynastie hebben klaarstaan die binnenkort, als we op de nieuwe ijsbaan spelen, de fans mooi spektakel ijshockey gaan voorschotelen en misschien wel ooit de BeNeLiga titel naar Antwerpen halen. Dromen mag, maar met deze geleverde prestatie denk ik dat we op het juiste spoor zitten.”

Christian Pierre

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)