Select Page

De wereld verenigd in een tuin

De wereld verenigd in een tuin

Gisteren was het groot feest in de volkstuintjes Drakenhof. Letterlijk, want het feestvarken van dienst was dan ook een reus.

De vzw Volkstuinen District Deurne en vzw De Vrienden van de Volkstuinen hadden de handen in elkaar geslagen om de verjaardag van reus René te vieren. René zag het levenslicht in de aanloop van de Reuzenstoet van 2012 toen een geslaagde poging werd ondernomen om het grootst aantal reuzen ooit in een optocht te laten meelopen. De gigantische volkstuinder werd zeven jaar en dat ging gepaard met een feestje. Alle hobbyboeren van site Drakenhof werden opgetrommeld en omdat er tussen de tuinders mensen zitten van uiteenlopende origine werd het ook een multicultureel feestje. Zo’n 500 mensen kwamen meevieren en proefden van gerechten uit de vier windstreken: Kroatië, Kaapverdische Eilanden, België, Portugal, Polen, Thailand en de Filipijnen.

Ook radio Minerva was aanwezig en verleidde de mensen tot dansen. Voor het jonge geweld was er kinderanimatie met goocheltrucs en ballonfiguren. Naast een aantal bevriende reuzen tekenden ook enkele beleidsvertegenwoordigers present en zagen dat het goed was: stadsschepen voor sociale zaken en samenlevingsopbouw Tom Meeuws (sp.a), districtsburgemeester tjerk Sekeris (N-VA), districtsschepen voor volkstuinen Philip Van Acker (N-VA), districtsschepen voor sociale zaken Frank Vercammen (sp.a) en gemeenteraadslid Peter Wouters (N-VA). En er was een tombola met wel 400 prijzen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
12°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 10°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 49%
Pressure: 1021mbar
UV index: 1

(advertenties)