Select Page

Majestueuze boom is geveld

Majestueuze boom is geveld

De canadapopulier aan het nieuwe schoolgebouw van stedelijke basisschool ‘Land van Nu’ is geveld. De buren zijn ontzettend kwaad.

Achteraan in een hoek van de speelplaats van de school in aanbouw ‘Land van Nu’ stond een machtige canadapopulier. Een boom die volgens de buren van de nieuwe school perfect paste in het ‘Toekomstbomenplan’ van de stad Antwerpen. Toekomstbomen zijn bomen die groot en oud kunnen worden. Bovendien was de boom met zijn groot bladerdak een natuurlijke airco in de warme zomers en zorgde hij  dat lawaai en geurhinder van de luchthaven werden beperkt. Groot was dan ook de verbazing toen juist voor de zomer er plots een deel van de kruin werd afgezaagd. Opdat de kraan op het bouwterrein zou kunnen draaien. Volgens AG Vespa die opdrachtgever voor het bouwproject is, gebeurde dit op last van de luchthaven omdat anders de kraan hoger moest zijn dan toegestaan. Maar enkele buren vlooiden uit dat AG Vespa geen aanvraag om een uitzondering te krijgen had ingediend.

Omdat de boom was gesnoeid moest hij van de stad Antwerpen helemaal verdwijnen. De buren besloten nog om beroep aan te tekenen tegen de ‘omgevingsvergunningsaanvraag’ bij de provincie maar zij kregen een nul op het rekest. De provincie oordeelde dat de boom in het belang van de toekomstige leerlingen moest worden geveld. Enkele dagen geleden werd de boom dan vakkundig omgehakt. Tot grote boosheid van de buren die de stad verwijten lichtzinnig met het groen om te springen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Partly Cloudy
06:3520:47 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 21km/h NW
Humidity: 74%
Pressure: 1023.71mbar
UV index: 0

(advertenties)