Select Page

Brand in flatgebouw op de grens van Deurne en Borgerhout

Brand in flatgebouw op de grens van Deurne en Borgerhout

In de technische ruimte van één van de twee woontorens op de grens van Deurne en Borgerhout, tegenover het Rivierenhof, is vanavond brand uitgebroken. De operationele fase van het nood- en interventieplan werd afgekondigd en een deel van de gebouwen werd geëvacueerd.

Het vuur ontstond in een technische ruimte in de kelder waarin zich de elektrische installatie bevind. Mogelijk is de brand begonnen door een ontploffing van een generator. De brandweer en medische hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Het vuur was snel onder controle en er vielen geen gewonden te betreuren.

In beide gebouwen wonen enkele honderden mensen. Omdat de elektriciteit was uitgevallen en de liften niet meer werkten werd gezocht naar opvang voor de bewoners. Zij konden onder andere in het nabijgelegen dienstencentrum Rozenboom terecht.

Tramlijn 10 werd een tijdlang opgehouden. Auto’s en bussen konden eveneens niet door.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)