Select Page

Eerste deel van de nieuwe brug aan het Sportpaleis is geplaatst

Eerste deel van de nieuwe brug aan het Sportpaleis is geplaatst

De werkzaamheden aan de brug aan het Sportpaleis, officieel de Gabriël Theunisbrug, gaan gestaag verder. Het voorbije weekeinde werd de trambrug geplaatst.

Het verhogen van de Gabriël-Theunisbrug aan het Sportpaleis en het plaatselijk verbreden van het Albertkanaal kadert binnen de opwaardering van het Albertkanaal. Waardoor de capaciteit op het Albertkanaal verhoogt. Gisteren werd de nieuwe trambrug geplaatst. Zaterdag werd de brug, een Gust van 2500 ton, vanaf het montageterrein richting het kanaal gereden. ’s Nachts werd de brug dan beetje bij beetje op het ponton geplaatst. Door het enorme gewicht was dit een heus huzarenstuk, vermist het ponton in evenwicht moest blijven. Zondagochtend werd de brug via het water naar haar nieuwe locatie gevaren. Daarbij stond één rijdend steunpunt op het ponton en het andere op het land.

Voor wie het complete plaatje zou missen: de nieuwe Theunsbrug zal uit drie aparte bruggen bestaan. Een trambrug en twee wegbruggen voor auto’s, fietsen en voetgangers, één in elke richting. Volgend weekeinde volgt de oostelijke wegbrug voor het verkeer richting Merksem. Als dan de beide bruggen zijn afgewerkt, wordt de oude Theunsbrug afgebroken en begint de aannemer aan de westelijke wegbrug. Swa Verstraelen volgt de opbouw van de nieuwe Gabriël Theunisbrug van dichtbij. Hij stuurde een foto van de nieuwe trambrug door.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
23°
Partly Cloudy
05:4721:49 CEST
Feels like: 23°C
Wind: 13km/h WNW
Humidity: 56%
Pressure: 1021mbar
UV index: 5

(advertenties)