Select Page

Boekenbergpark herbergt toeristische topper

Boekenbergpark herbergt toeristische topper

Op 13 oktober sloot het Natuurhistorisch Museum Boekenberg de deuren, althans voor dit jaar. 2019 was een topseizoen en tijdens een afsluitdrink voor de leden en vrijwilligers werd gisteren uitgepakt met indrukwekkende cijfers.

 Voorzitter Jan Vilain licht toe: “Onze onthaalmedewerkers noteerden dit jaar voor het eerst nauwkeurig de herkomst van de bezoekers. Daaruit blijkt dat de aantrekkingskracht van het museum tot ver buiten de provinciegrenzen reikt. Het zal niet verbazen dat de meeste bezoekers uit Deurne zelf komen (316), op de voet gevolgd door de naburige gemeenten en districten: Borgerhout (101), Antwerpen (90), Berchem (49), Borsbeek (30) en Mortsel (28).”

Bezoekers vanuit Brazilië en Californië (VSA)

De statistieken tonen voorts aan dat toeristen uit alle Vlaamse provincies en uit Brussel de weg naar Deurne vonden. Maar de cijfers geven ook een goed beeld van de internationale uitstraling van het museum. “Vroeger hoorden we wel eens Engels- of Duitstalige bezoekers maar nu vragen we ook waar ze vandaan komen”, vertelt Jan Vilain. “En dat blijkt soms van heel ver te zijn. Toeristen uit Nederland, Duitsland, Denemarken, Zweden, Polen, Slowakije, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk wisten de weg naar de grot te vinden. We kregen zelfs mensen uit Brazilië en Californië over de vloer. Groepen en scholen komen vooral uit het Antwerpse maar we ontvingen ook een school uit Heist-op-den-Berg en een uit Kortrijk.”

Record

Alles samen ontving het museum dit jaar maar liefst 1539 bezoekers, een nieuw record. Gevraagd naar de reden van het succes, ziet de voorzitter meerdere redenen. “We konden  eindelijk komaf maken met lang aanslepende elektriciteitsproblemen. Daardoor kon ook de vernieuwde Herman Peeterszaal worden ingehuldigd, wat flink wat persbelangstelling opleverde. Onze flyers werden ruim verspreid en er was het boek ‘Flotsam’ dat fotografe Debby Huysmans over de grot maakte. En bovenal was er de fantastische inzet van een enthousiaste groep vrijwilligers. We konden ons team versterken met een paar nieuwe gezichten. Al die factoren hebben ertoe geleid dat 2019 een topseizoen werd”, aldus een tevreden voorzitter.

Wie het Natuurhistorisch Museum Boekenberg wil bezoeken, kan er opnieuw terecht vanaf half mei 2020, elke zondagnamiddag tussen 14u en 16u.

www.museumboekenberg.be

Foto: De vrijwillige medewerkers onthullen het record.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. NOORTJE

    openingsuren op zondag zijn en blijven van 14 u tot 18 u.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
11°
Partly Cloudy
06:3920:43 CEST
Feels like: 8°C
Wind: 19km/h WNW
Humidity: 53%
Pressure: 1021mbar
UV index: 0

(advertenties)