Select Page

Meer ruimte voor groen en spelen in Deurne-Noord

Meer ruimte voor groen en spelen in Deurne-Noord

Om de dichtbevolkte buurt Kronenburg in Deurne-Noord van meer groen te voorzien, kocht de stad enkele percelen voor de inrichting van een ‘groene sproet’.

Vrijdag keurde het college van burgemeester en schepenen het definitieve ontwerp goed voor de groene sproet in buurt Kronenburg. Die sproet bevindt zich op het voormalige terrein van de houthandelaar, tussen de Ten Nessestraat 31 en de Van Cortbeemdelei 56. De oppervlakte van het gebied bedraagt ongeveer 2000 m². Dankzij deze groene ruimte krijgt de dichtbevolkte buurt waar veel kinderen en jongeren wonen meer ademruimte en neemt de druk op de aanwezige publieke ruimte af.

Het plein wordt zo groen mogelijk ingericht met verschillende bomen: karakterbomen om in te klimmen, bomen met eetbare vruchten en bomen die insecten en vlinders aantrekken. Met enkele natuurlijke spelaanleidingen in het publieke deel worden kinderen uit de buurt uitgenodigd om te spelen in een groene omgeving. Er komen langs het plein zitbanken, verlichting, fietsbeugels en vuilnisbakken. Achteraan wordt een deel enkel toegankelijk voor scholen en verenigingen uit de buurt. Langs de gevels worden houten hekwerken met klimplanten geplaatst.

Deel van de straat wordt park

Het buurtpark zal een deel van de Ten Nessestraat innemen, waardoor deze ter hoogte van het parkje niet meer toegankelijk is voor gemotoriseerd verkeerd en daarom dubbelrichting wordt gemaakt met voldoende plaats om te keren. Hierdoor wordt de oppervlakte van het groene plein aanzienlijk vergroot.

“De aanleg van de groene sproet kadert verder in de opwaardering van de wijk. Vanaf 2020 werkt De Vlaamse Waterweg aan de verbreding van het Albertkanaal en de aanleg van de Zuidelijke Kadeweg. Nadien gaan wij de Tweemontstraat opnieuw aanleggen, met een gescheiden rioleringsstelsel. Dan hoort de waterlast definitief tot het verleden.” zegt districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA). De aanleg van de sproet staat gepland voor na de zomer van 2020.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)