Select Page

Herfstfeest brengt buren samen onder de kastanjebomen

Herfstfeest brengt buren samen onder de kastanjebomen

Als de bladeren kleuren en de kastanjes vallen komen de mensen uit de buurt van het vliegplein samen om onder de kastanjebomen feest te vieren.

Vandaag vond op de middenberm van de Boekenberglei, tussen Drakenhoflaan en Lanteernhofstraat, het Herfstfeest van buurtgroep ’t Vliegerke plaats. Er waren kraampjes met attracties voor kinderen, muzikale optredens en eten en drinken aan democratische prijzen. Het feest vierde zijn 40ste verjaardag. Hubert Reijniers stond in 1979 mee aan de wieg van het buurtfeest en herinnert zich nog levendig het prille begin: “De activiteit is gegroeid vanuit jeugdheem Sorm en het opzet was om de buurt samen te brengen. Die allereerste keer hadden we een Decap draaiorgel besteld voor de muzikale omkadering. En ook toen waren er tal van activiteiten zoals spijkers in een blok hout slagen, een stuk boom doorzagen of kastanjeklop. En ik weet nog dat er gepofte kastanjes werden geserveerd.” Sindsdien is het feest enkel maar blijven groeien.

Toen het Herfstfeest aan zijn 35ste editie toe was, besloten de toenmalige organisatoren dat het eveneens het afscheidsfeest was. Dat was tot groot verdriet van Ellen Sprengers: “Ik heb zo’n mooie herinneringen aan dit feest. Ik heb toen een groot bord gemaakt en een oproep gedaan voor medestanders om de activiteit verder te zetten. Diezelfde dag hebben verschillende mensen zich geëngageerd om de zaak in handen te nemen. Nu al voor de 5de keer. Als het aan ons ligt, komen er nog vele edities bij.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

1 Comment

  1. Fred

    Prachtig om te zien hoe de mensen aan hun volkfeesten blijven vasthouden. Mogen de Deurnenaars eeuwig jaarlijks de hongerigen middels kastanjes en de dorstigen middels nageltjeklop laven.

    Reply

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 18km/h SW
Humidity: 88%
Pressure: 1012.19mbar
UV index: 0

(advertenties)