Select Page

Lopers gedenken overleden vrouw en steunen Kom op tegen Kanker

Lopers gedenken overleden vrouw en steunen Kom op tegen Kanker

In en om De Schorre in Boom deden 581 ploegen mee aan de looptocht van 100 kilo­meter voor Kom op tegen Kanker. Onder hen een ploeg uit Deurne.

De 100km-run voor Kom op tegen Kanker is een loopevenement ten voordele van kankeronderzoek, zoals de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, waarbij jaarlijks duizenden fietsers samen trappen tegen kanker. Onder de 581 deelnemende ploegen bevond zich ook team #100xCarmen uit Deurne. Het nam deel ter herinnering aan Carmen Dupon die vorig jaar op 49 jarige leeftijd aan kanker bezweek. De lopers waren haar broers Frederik en Kristof en haar zonen Lukas en Jolan. Het team verzamelde samen met sympathisanten 9250 euro. Alle deelnemende ploegen brachten 1.452.500 euro in de pot.

De 100km-run is een wat bijzondere loop. Per team komen er vier lopers aan de start, die samen 100 km lopen verdeeld in 40 + 30 + 20 + 10 km. Eén loper start als eerste, en na elke 10 km sluit een extra loper van het team aan. De eerste loper legt dus 40 km af, de tweede 30 km, de derde 20 km en de vierde 10 km. Ze lopen samen, komen ook samen over de finish en het  team legt op die manier samen 100 km af. Om te mogen deelnemen zamel je als team 2500 euro in.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)