Select Page

Parkeren in het Rivierenhof wordt betalend

Parkeren in het Rivierenhof wordt betalend

Vanaf de jaarwisseling wordt het betalend parkeren uitgebreid naar het volledige grondgebied van district Deurne.

Districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) liet in Gazet van Antwerpen optekenen dat ook de parkings van het Rivierenhof voor de bezoekers betalend zouden worden, uitgezonderd voor de leden van sportverenigingen. Provinciaal Raadslid Jan Claessen (V.B.) vindt het kras dat Antwerpenaren die het groendomein met de wagen bezoeken vanaf 2020  in de beugel moeten tasten. Claessen: “Een uitstap naar een van de speeltuinen wordt, indien het gezin met een voertuig komt, bijgevolg betalend.” Hij stelde hierover dan ook een schriftelijke vraag aan de provinciale deputatie: “Heeft de stad of district druk uitgeoefend om ook betalend parkeren in te voeren op de Rivierenhofparkings? Geldt dit enkel voor het Rivierenhof of ook voor alle provinciale domeinparkings? Hoe wordt een onderscheid gemaakt tussen de clubgebonden sportclubs en recreanten? Vreest de deputatie niet dat het aantal bezoekers van het Rivierenhof zal teruglopen?”

Provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA) antwoordde: “Door het invoeren van betaald parkeren in de straten rondom het park maken meer niet-bezoekers gebruik van de parking van het Rivierenhof. Vandaar die maatregel. Er kan echter geen onderscheid worden gemaakt tussen sporters van een club en recreanten.” De Haes vreest ook niet voor minder bezoekers in het park omdat velen uit de buurt zijn en met het openbaar vervoer of de fiets komen.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 14km/h WSW
Humidity: 64%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 2

(advertenties)