Select Page

Snelle maatregelen voor de verkeersveiligheid

Snelle maatregelen voor de verkeersveiligheid

Lezer Yves Foucart zond een foto naar Gazet van Deurne en vroeg uitleg over verkeersdrempels die werden aangelegd. Dat is een vraag voor districtsburgemeester Tjerk Sekeris (N-VA) die tevens bevoegd is voor mobiliteit.

Op de foto staat een ‘buskussen’ in aanleg in de Van Notenstraat (nvdr. ondertussen is het afgewerkt). Het is een zogenaamde quick response maatregel (QR) die genomen is voor de Van Notenstraat. De districtsburgemeester legt even uit wat zo’n QR betekent. Sekeris: “Er zijn twee soorten maatregelen die het district gebruikt om de verkeersveiligheid in een straat te bevorderen, quick response (QR) en verkeersbegeleidende ingrepen (VBI’s). Die maatregelen worden door de dienst mobiliteit uitgewerkt. Bij een QR worden buurtbewoners niet betrokken omdat het over een ‘technische maatregel’ gaat. Een probleem met de verkeersveiligheid wordt vastgesteld, experten zoeken een oplossing en de voorgestelde maatregel wordt uitgevoerd. De maatregelen kunnen altijd worden bijgestuurd. Vergelijk het met de huidige coronamaatregelen, waarbij experten de regering adviseren. Zo volgt het district de adviseurs. Met succes want wij stellen een daling vast van het aantal ongelukken.”

Sekeris raakt nog een ander probleem aan: “Er zijn klachten over lichte vrachtwagens die parkeren in de straat. De Stad Antwerpen heeft deze wagens toegelaten, omdat heel wat buurtbewoners een lichte vrachtwagen hebben. Bovendien verschuift bij een verbod het probleem zich naar een andere plaats.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)