Select Page

Betaald parkeren in het Rivierenhof: beslissing is nog niet gevallen

Betaald parkeren in het Rivierenhof: beslissing is nog niet gevallen

Het invoeren van betaald parkeren in het Rivierenhof blijkt zich nog maar in een onderzoekstadium te bevinden. De definitieve beslissing moet nog vallen.

Het artikel over het invoeren van betaald parkeren dat Gazet van Deurne deze ochtend bracht was gebaseerd op de schriftelijke vraag van provincieraadslid Jan Claessen (V.B.) aan de provinciale deputatie en het antwoord dat provinciaal gedeputeerde voor groendomeinen Jan De Haes (N-VA) hierop had gegeven. Daarbij blijkt een erg belangrijke nuance over het hoofd te zijn gezien. De formele beslissing is nog niet genomen.

Wouter Verbeeck is kabinetsmedewerker van de gedeputeerde: “De provincie heeft nog geen beslissing genomen. Er wordt momenteel onderzocht of betalend parkeren ook moet ingevoerd worden in het Rivierenhof. De parkeerdruk op de parkings is immers gestegen door de invoering van betalend parkeren in het district Deurne. En er wordt nog een verhoging verwacht door de uitbreiding van het systeem naar gans het district vanaf 1 januari 2020.”

In april is in een groot deel van het district Deurne een systeem ingevoerd waarbij automobilisten de eerste twee uur gratis kunnen parkeren en nadien 0,50 euro per uur moeten betalen. Vanaf 1 januari 2020 wordt dit systeem uitgebreid naar heel Deurne. Het gaat onder meer over de wijken Zwarte Arend, Ertbrugge en Langbaanvelden, waar tot nu nog gratis kan worden geparkeerd.

Voor het einde van het jaar valt een definitieve beslissing.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Mostly Cloudy
06:3320:48 CEST
Feels like: 2°C
Wind: 11km/h WNW
Humidity: 75%
Pressure: 1022.69mbar
UV index: 0

(advertenties)