Select Page

De baseball- en softballcompetitie begint weer

De baseball- en softballcompetitie begint weer

Het is eindelijk zover. In het weekend van 3,4 en 5 juli begint de baseball- en softballcompetitie, weliswaar in een heel andere vorm dan de voorbije reguliere seizoenen. In de BB-Gold reeks ( de hoogste baseballreeks ) zal er door 6 teams gespeeld worden voor de zogenaamde “Corona-Cup”. Origineler kon de naam niet zijn.

Deze teams zijn Brasschaat Braves, Hoboken Pioneers, Borgerhout Squirrels, Royal Greys, Deurne Spartans en het gepromoveerde Merchtem Cats. Er zal op zaterdag en zondag gespeeld worden, thuis en uit, om de clubs elk weekend zeker een thuismatch te geven om de clubkas te kunnen spijzen na 3 maanden zonder inkomsten van de kantines. Deurne Spartans zal als Kampioen van 2019 aantreden, en dat ook blijven, want de Europese tickets van seizoen 2019 worden behouden voor 2021. Door de afgelasting van de Europese competities voor dit seizoen zullen Deurne Spartans en Brasschaat Braves ( bekerwinnaar ) België dus volgend jaar op het Europese toneel vertegenwoordigen.

Dit houdt in dat Spartans besloten heeft dit seizoen geen buitenlandse importspelers te laten overkomen. De kern van de Deurnese ploeg is bijna volledig dezelfde als vorig seizoen, weliswaar zonder de imports, 1 getransfereerde speler en 1 speler die gestopt is op het hoogste baseballniveau. Dit en enkele nieuwe spelers met de Belgische nationaliteit plus een 4-tal jeugdspelers moet voldoende zijn om te strijden voor de Corona-Cup, onder de leiding van de nieuwe hoofdcoach Williams Rosario ‘Tito’ Rodriguez.

  • Spartans speelt zijn eerste wedstrijd thuis tegen de Royal Greys uit Merksem op zaterdag 4 juli om 15.30.
  • De Softball Dames beginnen op zondag 5 juli thuis tegen Braine Black Rickers om 13.30 uur.
  • De Softball Heren Gold starten op vrijdag 3 juli om 19 uur, thuis tegen Borgerhout Squirrels.

Pit De Bens

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)