Select Page

Barix verrast met wereldkeuken aan democratische prijzen

Barix verrast met wereldkeuken aan democratische prijzen

Elke woensdag, donderdag en vrijdag kan iedereen in Barix genieten van een maaltijd aan een democratische prijs. Elke tweede week van de maand krijgt het menu een internationaal tintje, van Japans over Indisch tot Bengaals. Omdat onze vaste ‘mystery guest’ verhinderd was, zond GvD een waardige vervanger. Ziehier haar bevindingen.

Een etentje in Barix was voor mijn tafelgenoot en mezelf een echte smaakrevelatie voor weinig geld. Bovendien is Barix modern aangekleed met pastelkleurige tafelbladen en zorgen kamerplanten voor een instant feelgood gevoel. Snelle eenvoudige hapjes en gerechten zoals croques, slaatje van de week, menu van de week en zoet van de week. Buurtvrijwilligers zorgen vriendelijk en snel voor de bediening. Bovendien brengt kok Kurt elke tweede week van de maand een menu in een bepaald landenthema.

Wij hadden het geluk in de Japanse week terecht te komen. Als voorafje kregen we gestoomde edamaneboontjes (groene sojaboontjes) en een heerlijke pesto met soepstengels. We kozen voor de veggie- en vismenu van de week (€9) en werden aangenaam verrast door de heerlijke Oosterse smaken. Het verrukkelijke veggiegerecht  bestond uit chirashizushi met rijst, lotus, ei, zeewier, shiso-blaadjes, daikin-scheutjes, wortel & tofu. De vismenu viel ook in de smaak met chrirazizushi met gerookte makreel en foreleitjes. Als nagerecht kozen we dorayaki ( Japanse pannenkoekjes gevuld met zoete pasta van Adukibonen) (€2) en de matcha swirl koekjes (€1), ook lekker bevonden.

Het enige minpuntje vond uw mysteryguest de slechte akoestiek van Barix. Waardoor het er snel te lawaaierig wordt. De muziek stond wel te hard naar mijn smaak. Daar kan naar mijn bescheiden mening zeker iets aan gedaan worden. Wij komen heel graag nog eens terug eten bij Barix.

Buurtbar Barix – praktisch:

  • Elke woensdag tot en met vrijdag, van 9 tot 21 uur
  • Keuken open van 12 tot 14 uur en van 17 tot 19.45 uur
  • Reserveren kan via het telefoonnummer 03 360 80 90.
  • Cinema Rix, De Gryspeerstraat 86, 2100 Deurne (tel. 03 360 80 90, cinema.rix@antwerpen.be)
  • info & programma: ccdeurne.be/barix
  • Social media: www.instagram.com/cinemarix_barix en facebook.com/cinemarix

Nieuw dit jaar is dat geïnteresseerden het weekmenu voortaan kunnen ontvangen via WhatsApp: https://chat.whatsapp.com/invite/EZ9rxZZ5y0HDqcl9C2pjT8

Foto boven: De kok en de vrijwillige medewerkers: (vlnr) Cammée, Rudi, Farida en kok Kurt. (Marina was al naar huis).

Foto’s onder: De veggieschotel en de nagerechten.

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
19°
Partly Cloudy
05:4021:38 CEST
Feels like: 19°C
Wind: 10km/h WSW
Humidity: 66%
Pressure: 1014.9mbar
UV index: 3

(advertenties)