Select Page

Is Amberres koffie van Verheyen het beste streekproduct van Vlaanderen?

Is Amberres koffie van Verheyen het beste streekproduct van Vlaanderen?

Het Laatste Nieuws gaat in samenwerking met Vlam (Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing vzw) op zoek naar het Beste Streekproduct van Vlaanderen. Een streekproduct wordt ambachtelijk vervaardigd, in de eigen streek, met een traditie van minimum 25 jaar en geniet natuurlijk bekendheid bij het publiek.

Volgens de krant Het Laatste Nieuws zijn streekproducten populairder dan ooit en hechten steeds meer consumenten belang aan koken met producten waarmee ze zich kunnen vereenzelvigen. Geen industrieel geproduceerde grootkeuken, maar producten met een eigen verhaal. Daarom gaat de krant deze maand op zoek naar Het Streekproduct 2019. Iets minder dan 150 streekproducten nemen het tegen elkaar op en strijden voor de titel van het populairste streekproduct van Vlaanderen.

Een van de geselecteerde streekproducten is de koffie ‘Amberres’ van de Deurnese koffiebrander Koffie Verheyen. “Een koffie die nog steeds ambachtelijk wordt verwerkt, zowel het branden als het verpakken. Bovendien hebben we met onze koffie Amberres een product gemaakt op smaak van de Antwerpenaar.” aldus Johan Verheyen. Volgens de koffiebrander zijn er wel degelijk smaakverschillen tussen de verschillende regio’s. Verheyen: “Amberres is een zachte, volle koffie, met een licht fruitige en zurige afdronk.”

Wie zijn stem wil uitbrengen op de Amberreskoffie van Verheyen kan dit doen op  streekproduct.hln.be . Elke dag heb je een nieuwe kans om te stemmen. En wie de koffie wil aanschaffen, kan dat op Buurderij Gitschotelhof: www.boerenenburen.be > buurderij Gitschotelhof

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Rain / Wind
06:4320:40 CEST
Feels like: 6°C
Wind: 32km/h WNW
Humidity: 81%
Pressure: 1006.77mbar
UV index: 2

(advertenties)