Select Page

Drukste zomer ooit voor Luchthaven Antwerpen

Drukste zomer ooit voor Luchthaven Antwerpen

Op de luchthaven klokte de maand september af met een record en bijna 10 000 passagiers méér dan september 2018: 34 732 versus 25 108 passagiers.

Volgens perscontact Vanessa Flamez bracht de bijkomende capaciteit op enkele TUI fly bestemmingen extra passagiers met zich mee.  Ook de nieuwe zakenroute Antwerpen-London City ligt mee aan de basis van de groeicijfers. Flamez: “Air Antwerp miste zijn start niet.” Een derde en laatste verklaring voor de stijging van afgelopen maand is een toename van het aantal passagiers op de business jets.

Perscontact Flamez gaat verder: “De maand september verpulverde zo alle records: 38,3% méér passagiers t.o.v. diezelfde maand vorig jaar. Ook is het derde kwartaal meteen het sterkste kwartaal ooit; we noteerden een groei van 10% t.o.v. vorig jaar; 101 069 passagiers reisden in juli, augustus en september dit jaar via de Luchthaven versus 92 043 passagiers vorig jaar. Globaal genomen lopen we nog 4,9% achter ten opzichte van 2018 (januari-september). Al verwachten we, met dank aan het afgelopen sterke derde kwartaal, dat de kloof kleiner zal worden de laatste maanden van 2019.”

Vanessa Flamez heeft nog meer goed nieuws: “De luchthaven haalde voor september opnieuw een uitmuntende score op vlak van ‘stipte vertrekken’ (97,7%). Een cijfer waar menig luchthaven maar kan van dromen tot groot genoegen van onze vaste klanten.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Partly Cloudy
05:5521:42 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 18km/h WNW
Humidity: 86%
Pressure: 1018.29mbar
UV index: 1

(advertenties)