Select Page

Rapper Eden Ice geeft Franse les

Rapper Eden Ice geeft Franse les

De vijfde- en zesdejaars scholieren van het Scheppersinstituut kregen een bijzondere bezoeker over de vloer: rapper Eden Ice.

Het Scheppersinstituut zit niet om een stunt verlegen dit schooljaar. De school bestaat 125 jaar en viert dat met tal van exceptionele activiteiten. Vandaag kregen de leerlingen van het vijfde en zesde jaar rapper Eden Ice op bezoek. Eden Ice is een sympathieke Franstalige 20-jarige rapper die in Brussel is opgegroeid. Onlangs bracht hij zijn eerste album uit: ‘Il était une fois’. Hij was uitgenodigd in het kader van de lessen Frans. Hij ging met de jongeren in gesprek over zijn passie voor muziek en vertelde hoe het is om op te groeien in Brussel. Uiteraard trakteerde hij de leerlingen op een rapinitiatie.

Leerkracht Frans Peggy De Laet is tevreden: “Het was een succes. De leerlingen waren enthousiast en vonden het een leuke, actieve les. Eerst praatten zij met hem en mochten persoonlijke vragen stellen. Daarna gingen ze zelf aan de slag om een vers te maken op een gekozen beat. Er bleven zelfs verschillende leerlingen na vier uur met hem op de speelplaats rappen.” En dan besluit ze: “Wie weet hebben we nu enkele toekomstige rappers?”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
13°
Cloudy
05:4221:53 CEST
Feels like: 12°C
Wind: 16km/h SW
Humidity: 91%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)