Select Page

Wonderwoud viert 40 jaar Sprookjeshuis Rivierenhof

Wonderwoud viert 40 jaar Sprookjeshuis Rivierenhof

Volgende zondagnamiddag, 22 september, is het feest in het Rivierenhof. Het Sprookjeshuis Rivierenhof blaast 40 kaarsjes uit en een bonte bende vertellers, woordtovenaars en muzikanten trekt het Wonderwoud in.

Tussen de bomen en in tenten rond het Sprookjeshuis toveren ze met hun verhalen de wilde, onbegrensde wereld van de verbeelding tot leven. Een wereld vol elfen, trollen en kabouters. Ook de bomen en de dieren hebben hun verhaal. Kom dus zeker eens kijken en luisteren, het feest begint om 13 uur. Om 17u30 wordt de verjaardagstaart ’40 jaar Sprookjeshuis Rivierenhof’ aangesneden en is er zoets voor iedereen.

Feest van de fantasie

De weide bij het Sprookjeshuis staat zondag vol met tenten waarin ieder half uur een ander sprookje te horen is. De beste vertellers uit Vlaanderen en eentje uit Nederland reizen af naar het Rivierenhof om ‘het kleine volkje’ (vanaf 4 jaar) en de iets grotere helden (vanaf 6+ en 8+) te boeien met hun wonderlijke verhalen. De Belleman, VertelSter van 1001 verhalen, Wortelvrouwtje en Don Fabulist zijn alvast van de partij.

Kom je verkleed als sprookjesfiguur of natuurwezen? Dan wordt het feest vast dubbel zo leuk! Wonderwoud richt zich op gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar, maar ook volwassenen kunnen er voluit het hart ophalen aan verhalen.

Het Sprookjeshuis wordt 40

Ook het Sprookjeshuis zet zijn deuren open. Reeds vier decennia lang komen er dagelijks schoolkinderen uit de provincie Antwerpen op bezoek. Jaarlijks zijn dat er 4600! De eerste generatie kinderen is inmiddels zelf volwassen en komt nu met eigen kroost op zondag luisteren.

Wonderwoud is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Volledig programma: www.provincieantwerpen.be > Kalender Rivierenhof of via https://www.provincieantwerpen.be/content/dam/provant/dvt/Groendomeinen-Regio-Antwerpen/pgra-rivierenhof-sph/FLY_4-luik_WONDERWOUD_V3.pdf

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
17°
Rain
05:2622:01 CEST
Feels like: 17°C
Wind: 10km/h NNE
Humidity: 94%
Pressure: 1012.53mbar
UV index: 0

(advertenties)