Select Page

Luchthaven van Deurne breidt uit

Luchthaven van Deurne breidt uit

In het zog van de eerste vlucht voorbije maandag van Air Antwerp naar Londen, viel er nieuws over een uitbreiding van het aantal vluchten vanaf Deurne te sprokkelen.

Marcel Buelens, CEO van EGIS, de uitbater van de luchthaven, vertelde aan De Standaard dat er momenteel gesprekken lopen met een luchtvaartmaatschappij om in het volgend voorjaar vanop Deurne naar vijf bestemmingen te vliegen die hoog op het verlanglijstje van de ondernemersorganisatie Voka staan. Het gaat om zakenvluchten naar Genève, Zürich, Hamburg, München en Manchester. Buelens: “We hopen dat die besprekingen eind dit jaar zijn afgerond.” Vanuit de Joodse gemeenschap dan weer wordt gesuggereerd dat Tel Aviv ook wel eens vanuit Antwerpen zou kunnen worden bediend. “Daarvoor zijn dan wel andere types van vliegtuigen nodig” reageert luchthavencommandant Wim Verbist hierop.

Als deze plannen doorgaan, verwacht de luchthaven meer passagiers. En meer reizigers betekent meer parkeerruimte. Daarom wil Antwerp Airport extra parkeerplaatsen aanleggen. Marcel Buelesn in De Standaard: “Parking 3 verdwijnt, omdat vervoersmaatschappij De Lijn daar een stelplaats bouwt waar de bussen vertrekken en aankomen. In de plaats daarvan breiden we Parking 2 uit, waardoor er netto 350 parkeerplaatsen bijkomen. Daarvoor gooien we vanaf eind oktober vier leegstaande gebouwen tegen de grond: de oude loods van bagageafhandelaar Swiss Port, het blauwe gebouw van transportbedrijf Ziegler en twee cargogebouwen van Sabena.”

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
18°
Fair
05:4021:38 CEST
Feels like: 18°C
Wind: 3km/h WNW
Humidity: 67%
Pressure: 1015.58mbar
UV index: 0

(advertenties)