Select Page

DeurneRuimtOp!

DeurneRuimtOp!

Op 21 september is het World Cleanup Day. Ook in Deurne zullen die dag een hoop mensen het district een schoonmaakbeurt geven.

Districtsraadslid Natascha Carnier (N-VA) is een vrouw die niet bij de pakken blijft zitten. Vorig jaar hebben wereldwijd miljoenen mensen hun handen uit de mouwen gestoken om in hun buurt het zwerfvuil op te ruimen. Dat wordt op 21 september overgedaan en deze keer doet ook Natascha Carnier mee. Meer zelfs, ze roept iedereen in Deurne op om mee troep in te zamelen: DeurneRuimtOp!, een lokale variant op World Clean Up Day. En ze heeft enkele goede argumenten om twijfelaars toch te overtuigen. Wie meedoet kan leuke prijzen winnen.

GvD: Waarom een wereldwijde campagne om grote schoonmaak te houden?

N.C.: Mensen storen zich aan zwerfvuil. Kijk maar eens op facebookpagina’s over Deurne. Vervuiling, vooral plasticvervuiling, is trouwens een probleem dat wereldwijd hoog op de agenda staat. De toestand van onze planeet en onze oceanen is verontrustend. En we kunnen enkel verandering teweegbrengen en de toekomst bepalen door allemaal samen actie te ondernemen.

GvD: En waarom moet dat allemaal samen op een dag gebeuren?

N.C.: We willen eveneens bereiken dat door deze actie ook meer gemeenschapsgevoelen ontstaat. Ook dat lees je op de verschillende facebookpagina’s. Mensen willen graag meer contact met elkaar. Misschien kunnen we via DeurneRuimtOp! Ons district een klein beetje warmer en gezelliger maken.

GvD: Je sprak over prijzen winnen?

N.C.: We vragen aan de deelnemers om een ludieke foto  te maken van zichzelf tijdens de schoonmaakactie en die up te loaden op www.deurneruimtop.be of door te mailen naar wedstrijd@deurneruimtop.be. Al de deelnemers kunnen de foto van hun keuze liken. En de winnaars krijgen tickets voor het evenement ‘De Grote Schijn’.

GvD: En waar blijven de deelnemers met hun ingezameld vuilnis?      

N.C.: De opruimactie heeft plaats van 14-16 u. De deelnemers kunnen dan afzakken naar het districtshuis waar ze hun zakken vol met rondslingerende peuken, klokhuizen, papiertjes, kauwgom, plasticflesjes en blikjes kunnen inleveren en een drankje en een tote-bag met het logo van Deurne Ruimt Op! krijgen. En als unieke beloning treedt muziekband Monokimono op.

Info en inschrijven: www.deurneruimtop.be

About The Author

mm

Wilfried Defillet schrijft al jaren als freelance-journalist en was o.a. correspondent van GvA voor het district Deurne. Hij werkt mee aan buurtbladen zoals 't Vliegerke en Borgerblad

Leave a reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Het weer

Antwerp
Cloudy
06:2920:52 CEST
Feels like: 5°C
Wind: 14km/h W
Humidity: 84%
Pressure: 1016.93mbar
UV index: 0

(advertenties)